Adviesgesprek rijbewijskeuring

Afspraak maken

Soms maken kinderen en/of partner zich zorgen over de rijvaardigheid van hun vader/moeder/echtgenoot.  Bijvoorbeeld in geval van grote gezondheidsproblemen op lichamelijk of geestelijk vlak. Daarbij kan het voorkomen dat deze persoon per se wil blijven autorijden omdat het opgeven van het rijbewijs grote gevolgen heeft voor de zelfredzaamheid. 

Voor de kinderen/partner kan het lastig zijn om hierover met hun ouder/echtgenoot in gesprek te gaan. Een adviesgesprek kan dan uitkomst bieden. In dat gesprek wordt aan de hand van informatie over de gezondheid en informatie van naasten een inschatting gemaakt van de beperkingen en haalbaarheid van het verlengen van het rijbewijs. Dat kan ertoe leiden dat de ouder uiteindelijk besluit om niet meer auto te rijden. De beslissing om de aanvraag wel/niet door te zetten, ligt bij de ouder. Het CBR besluit over het wel/niet verlengen van het rijbewijs. Een rijtest behoort vaak tot de mogelijkheden.

Om een goed beeld te krijgen van de gezondheidsproblemen wordt het op prijs gesteld als een van de naasten meekomt naar het gesprek.

 

Wat kost deze keuring?

De kosten bedragen € 53,00 (inclusief 21% BTW).

In geval van een adviesgesprek is het verstandig om pas na het gesprek te besluiten of u de procedure in gang zet. Als u daarna de medische keuring bij van Gestel laat doen, dan wordt daarvoor een bedrag van €32,00 in rekening gebracht

(totaal dus €85,00).

Voor het maken van een afspraak voor een adviesgesprek moet u telefonisch een afspraak maken. Dit is niet mogelijk via de site.